Nieuws /

Is bedrijfsruimte schaars in Almere?

Bedrijfsruimten zijn schaars in Almere. Het totale aanbod is met 50 procent gedaald. Volgens de gemeente komt dit doordat de economie op volle toeren draait. Bedrijven willen graag naar Almere komen, zo staat in de begroting van de gemeente. “Met name 2018 was een heel goed jaar. Er is heel veel verhuurd en heel veel verkocht”, zegt Leonard van Loon van Siewe bedrijfsmakelaars. Door de krapte stijgen huur- en koopprijzen, zo constateert hij.

Logistieke bedrijven kopen grond om grote hallen neer te zetten. Dit jaar opende PostNL een groot sorteercentrum op bedrijvenpark Stichtsekant. Supermarktketen Lidl kocht een kavel van 16 hectare om een distributiecentrum te kunnen bouwen. Ook op bedrijventerrein De Vaart wordt gebouwd.

Zuidas-effect
Met de kantorenmarkt in Almere gaat het daarentegen nog steeds slecht. De leegstand daalt wel, maar dat komt voornamelijk omdat kantoorpanden omgebouwd worden tot onder meer woningen. “De leegstand is gedaald tot zo’n 20 procent”, rekent Van Loon voor. “Maar op dit moment staat nog steeds 200 duizend vierkante meter kantoorruimte leeg.”

De vraag naar kantoorruimte concentreert zich vooral op de bedrijventerreinen langs de A6. “Dat komt door de verbeterde situatie rond de snelweg”, denkt de bedrijfsmakelaar. “Noem het maar een Zuidas-effect: de prijzen daar zullen hoger worden dan elders in Almere.”

Hieronder het hele interview:

Bron: Omroep Flevoland

Menu