Dit is Siewe

Wie is Siewe? Als u de naam maar vaak genoeg zegt, lijkt het een voornaam. En dat past perfect bij het persoonlijke karakter van het Bussumse makelaarskantoor. Hier kennen ze u bij naam en gaan ze voor een langetermijnrelatie. Om erachter te komen wie de heren achter Siewe zijn, spreek ik met ze af in Nobel. Een ontzettend gezellig tentje in hartje Bussum.

In gesprek met Leonard en Jasper

Goeie koffie, koekje erbij en ondertussen loopt fotograaf Patrick rond om mooie beelden te schieten. Als snel vergeten we de setting en belanden Leonard, Jasper en ik in een mooi gesprek over ambities, passie voor het vak en hoe zich dat door vertaalt naar wat ze doen. Leonard helpt ondernemers om zakelijke ambities waar te maken en Jasper is er om persoonlijke woondromen vorm te geven met een passend huis. Gescheiden focusgebieden, waar op sommige momenten kruisbestuiving plaatsvindt.

Handelend vanuit de zakelijke behoefte

Leonard: “Jasper en ik hebben dezelfde ambities ten aanzien van de hoogwaardige en persoonlijke dienstverlening. Wat ik doe, is echter wel een heel andere tak van sport. Zakelijke klanten denken vanuit een bedrijfsbehoefte en dat moet gewoon goed en snel geregeld worden, zonder dat je daar veel omkijken naar hebt en gezeur achteraf. Natuurlijk is het persoonlijk contact ook essentieel, want hoe beter we elkaar kennen, hoe waardevoller we kunnen zijn. Als een klant bij mij komt met een vraag, duik ik altijd eerst in de behoefte achter de vraag. Er zijn vele wegen die tot zakelijke groei kunnen leiden en ik neem graag de adviserende rol hierin. In eerste instantie dan. Want als eenmaal het plan gemaakt is, pak ik door. Proactief en op de essentiële momenten haak ik de klant aan.”

Zakelijke klanten zijn ook mensen en uit een bedrijfsmatige vraag kan ook zomaar een huisvestingsvraag van persoonlijke aard rollen. Dan is het fijn dat we dat binnen één bedrijf kunnen oplossen. Jasper vertelt enthousiast hoe Siewe ook hierin van meerwaarde kan zijn: “We taxeren huizen, verkopen huizen en zoeken een nieuw huis. Dat klinkt simpel, maar vaak zijn deze drie zaken met elkaar verweven en laten we de financiële belangen en emoties niet uitvlakken. Ik vind het elke keer weer leuk om zaken in elkaar te vervlechten. Daarmee bedoel ik woondromen versus budget, verkoop- en aankooptraject mooi op elkaar laten aansluiten.”

“Een huis kopen is emotie en dat terwijl ook de zakelijke kant goed geregeld moet zijn. Wij snappen dat!”

Dit vindt Jasper van Leonard

Ondernemers zijn drukke mensen die het pand vaak slechts als een middel zien om een succesvolle business te runnen. Dat snapt Leonard als geen ander, zegt Jasper. “Hij denkt echt met zijn klanten mee. Veel verder dan de gemiddelde bedrijfsmakelaar die ik ken. Vervolgens handelt hij doortastend, zonder de menselijke kant uit het oog te verliezen. Thuis wordt hij wel eens een ‘nerd’ genoemd, omdat hij altijd alles tot in de puntjes uitzoekt en weet. Ik vind dat vooral een heel grote kwaliteit, omdat hij daarmee zijn klanten ontzorgt.”

Typisch Siewe

De heren wisselen elkaar prettig af en vertellen over wat voor soort makelaar ze zijn. “We hebben moeten knokken, maar een straatvechter zijn we nooit geweest. We zijn ook niet hip en jong, maar wel heel erg van deze tijd. We weten precies wat er speelt in de markt, hebben een ontzettend goed netwerk en zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Deze kennis zetten we in voor onze klanten. Door altijd te doen wat we zeggen, laten we zien dat we betrouwbaar zijn. Dat maakt dat veel klanten bij ons terugkomen. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Verder zijn we ERA makelaar. De enige ERA makelaar in Naarden en Bussum! Het wereldwijde netwerk van ERA makelaars zorgt ervoor dat je samen sterker staat. Je kunt van elkaar leren en we profiteren van elkaars klantenbestand.”

4 generaties

Siewe bestaat al 90 jaar. Nu staat de 3e generatie aan het roer en de heren zijn de volgende generatie al aan het klaarstomen. “Jimmy Siewe is in 2021 ons team komen versterken. Hierdoor verweef je vergaarde kennis met nieuwe drive en ambities en dat maakt dat je van enorme waarde kunt zijn voor je klanten.”

Wil je meer weten over de historie van Siewe, lees hier verder.

Tot slot

Als de koffie op is en alle verhalen verteld zijn, sluiten we af. Wat een leuk gesprek! Mooi om te zien dat de heren na zoveel jaar ‘makelen’ nog steeds zo veel passie en liefde voor hun vak hebben. Dat ziet u overal in terug.

Menu