Nieuws /

Een bedrijfspand kopen als particulier, dat is slim!

Overweegt u om een bedrijfspand te kopen als particulier, zodat u meer ruimte heeft voor uw hobby? Of wilt u als particulier een bedrijfspand kopen, omdat u wilt investeren? In deze blog bespreken we de voordelen van het kopen van een bedrijfspand en waarom dit een slimme investering kan zijn voor zowel de hobbyist als de particulier. Doe er uw voordeel mee. En als u vragen heeft of nieuwsgierig bent geworden, neem contact op met Siewe Zakelijk. Ons team vindt het leuk om mee te denken en mogelijkheden te verkennen.

Een bedrijfspand kopen voor hobby

Veel mensen hebben een passie voor een bepaalde hobby. Soms neemt deze hobby meer ruimte in beslag dan de eigen woning heeft. En het huren van een locatie kost meestal veel geld. Komt dit bekend voor? Dan is het een goed idee om eens over de aanschaf van een bedrijfspand na te denken. Het grote voordeel is dat u daardoor alle vrijheid heeft én u ook nog eens investeert in vastgoed dat op termijn in waarde stijgt.

De voordelen van een bedrijfspand bezitten

Of het nu gaat om het verzamelen van oude auto’s of het restaureren van antieke meubels. Het hebben van een speciale ruimte om uw hobby uit te oefenen kan erg prettig zijn. Een van de grootste voordelen van het kopen van een bedrijfspand voor hobby is dat u de vrijheid heeft om uw hobby te beoefenen wanneer u maar wilt. Een ander voordeel van het kopen van een bedrijfspand als particulier is dat u volledige controle heeft over de locatie. Als eigenaar van het bedrijfspand kunt u het pand naar eigen wens aanpassen en verbeteren.

Een bedrijfspand kopen als investering

Misschien heeft u geen hobby, maar bent u wel op zoek naar een rendabele, veilige investering. Dan kan het slim zijn een bedrijfspand te kopen. We zetten 5 goede redenen op een rij om als particulier een bedrijfspand te kopen.

  1. Passief inkomen

Het kopen van een bedrijfspand kan voor een particulier een goede manier zijn om passief inkomen te genereren. Door het pand te verhuren aan bedrijven, ontvangt u maandelijks huur. Dit kan een stabiele inkomstenbron zijn op de lange termijn.

  1. Waardestijging bedrijfspand

Net als bij andere vormen van onroerend goed kan de waarde van een bedrijfspand op de lange termijn stijgen. Bovendien kan het pand op de korte termijn worden verbeterd om de waarde te verhogen en de verhuurbaarheid te verbeteren.

  1. Fiscale voordelen

Er zijn fiscale voordelen verbonden aan het bezitten van onroerend goed, waaronder afschrijvingen en aftrekposten. Dit kan helpen om de belastingdruk te verminderen en de winst te verhogen.

  1. Controle

Het bezitten van een bedrijfspand geeft volledige controle over het pand. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met de beperkingen van een huurovereenkomst of een verhuurder. U heeft volledige vrijheid om het pand naar eigen wens aan te passen en te verbeteren.

  1. Risicospreiding

Stel: u belegt al, dan kan het bezitten van een bedrijfspand helpen uw beleggingsportefeuille diverser te maken. Het is een andere manier om te investeren dan bijvoorbeeld beleggen in aandelen of obligaties. U spreidt de risico’s.

Kortom, het kopen van een bedrijfspand kan een goede investering zijn vanwege de potentie voor passief inkomen, waardestijging, fiscale voordelen, controle en risicospreiding. Het kan een solide beleggingsstrategie zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een stabiele inkomstenstroom op de lange termijn en willen profiteren van de voordelen van het bezitten van onroerend goed. Aantrekkelijk? Neem snel contact op met Siewe Zakelijk. Ons team heeft veel kennis van zaken én weet goed wat er in de markt speelt. Een vrijblijvend gesprek is de eerste stap.

Menu