Nieuws /

Kantoor ideeën voor uw kantoorinrichting

Ideeën voor kantoorinrichting

Heeft u een nieuw, modern kantoor en bent u op zoek naar inspiratie voor de inrichting? Op deze website geven we u tips over uw kantoorinrichting. Van praktische zaken waar u aan moet denken tot de laatste trends op het gebied van kantoorinrichting en leuke ideeën voor de styling. Doe er uw voordeel mee.

Kantoor ideeën voor een goede indeling

Voordat u start met de keuze van kleuren, materialen en meubels, is het verstandig om even rustig te gaan zitten en na te denken over hoeveel mensen er een bureau nodig hebben en hoeveel kamers u wilt om te overleggen. Heeft u al een idee hoeveel opbergruimte uw kantoor nodig heeft en hoe u bezoek wilt ontvangen, met of zonder balie? Wees realistisch en denk na over de toekomst, zodat uw moderne kantoor ook aan de eisen van de toekomst voldoet. Als u weet wat u nodig heeft, kunt u een indeling gaan maken. Begin met een zogenaamd vlekkenplan om te kijken of uw wensen inpasbaar zijn.

Voor een optimale indeling van uw kantoor hebben we een paar leuke ideeën

Zeker, als uw ruimte wat beperkt is, is multifunctioneel gebruik van kantoormeubelen een goed idee. Zo kan een grote vergadertafel, die in hoogte verstelbaar is, ook prima dienen als flexwerkplek. En wat dacht u van een kantine waar u ook een yogales kunt laten geven? Welzijn en gezondheid zijn trends waar u zeker even over na kunt denken als u uw kantoorinrichtingsideeën op papier gaat zetten. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers gezonder en blijer door het leven gaan?

Zo creëert u een modern kantoor

Een modern kantoor is per definitie niet kil en saai. Een modern kantoor is wél duurzaam en gezond en voelt meer als een thuis. Een modern kantoor sluit aan op de bedrijfscultuur. Met andere woorden, de inrichting, meubels en indeling voegen zich naar u en niet andersom. Daarbij zijn veel groen, veel daglicht en slimme technologie een must voor degenen die een modern kantoor willen inrichten. ‘Zelfnadenkende’ verlichting, draadloze oplaadstations en geavanceerde samenwerkingshulpmiddelen worden steeds gebruikelijker. En wist u dat planten op kantoor de luchtkwaliteit verbeteren én een positieve invloed hebben op het welzijn van medewerkers?

Heeft u al een idee welke kleur uw kantoor krijgt?

Kleuren in een modern kantoor hebben de kracht om invloed uit te oefenen op uw gemoedstoestand, emoties en zelfs productiviteit. Verschillende kleuren kunnen verschillende reacties en gevoelens oproepen. Om u een idee te geven voor uw kantoorinrichting: neutrale kleuren worden vaak geassocieerd met rust en stabiliteit en geel is een vrolijke en energieke kleur die vaak geassocieerd wordt met optimisme en creativiteit. Geel kan de positieve sfeer bevorderen. Blauw kan stress verminderen en oranje zorgt voor een gezellige, warme sfeer. Kies dus niet zomaar voor de kleuren van het bedrijfslogo, maar bedenk welke gemoedstoestand u uw medewerkers gunt.

Een modern kantoor heeft een goede akoestiek

Een goede akoestiek op kantoor is essentieel voor het creëren van een comfortabele en productieve werkomgeving. Maar hoe doet u dat? Het meest voor de hand liggende antwoord zit in zachte materialen zoals een kleed, gordijnen en planten. Denk ook eens aan akoestische panelen. Ze zijn er in heel mooi hout, wat gelijk zorgt voor veel sfeer. Nog een idee: overweeg het gebruik van akoestische plafondtegels die speciaal zijn ontworpen om geluid te absorberen en de akoestiek te verbeteren. Tot slot nog één idee voor uw kantoor; maak een open akoestische werkplek waar tot 4 personen overlegd kan worden en waar 1 persoon in alle rust kan werken. Deze mini-lounges zijn leuk om te zien, ideaal voor de akoestiek en ze bieden uw medewerkers privacy.

Menu