Nieuws /

ONZEKERHEID TROEF

Er gebeurt heel veel in onze samenleving. Zo komt de overheid met veel maatregelen die de administratieve lasten sterk verhogen, komt de inflatie maar niet onder controle en zijn er lastenverzwaringen die vooral gericht zijn op de partijen met vermogen en ondernemers. Er is ontzettend veel behoefte aan een goed openbaar bestuur dat perspectief en rust biedt.

De combinatie van inflatie en hogere lasten zorgt er voor dat eigenaren van bedrijven en partijen met vermogen minder gaan verdienen en degenen in loondienst meer verdienen (althans sommigen). Dat resulteert enerzijds in veel onzekerheid in het bedrijfsonroerendgoed, maar ook in prijsstijgingen bij de woningmakelaardij alleen wel met een veel lager volume.

Conclusies uit het onderzoek van de NVM voor het 1e Kwartaal zijn:

  • “Landelijk stijgt de opname van kantoren, in de grote steden daalt het echter.” Het zijn in onze ervaring vooral de grotere bedrijven die hun beslissing uitstellen.
  • “Prijzen van bedrijfsruimten stijgen tot recordhoogtes.” Dat is in onze regio met name ook het geval voor grotere, moderne objecten. Voor kleinere objecten lijken de prijzen af te vlakken.
  • “Meer winkels in aanbod, maar ook meer winkels opgenomen.” Dat is in onze beleving al jaren aan de gang. Het betekent feitelijk dat winkels het gewoon niet redden. Een extreem groot deel van de winkeliers draait eenvoudigweg verlies.
  • “Beleggingen komen (nog) niet op gang.” Ook in onze regio maken beleggers een pas op de plaats. Dat wil niet zeggen dat er geen transacties zijn, maar wel meer reëlere in onze optiek. Het was de afgelopen jaren gekkenwerk.

Op deze marktontwikkelingen moeten wij als makelaarskantoor natuurlijk een antwoord geven. Dat doen wij door onze messen te slijpen:

  • We brengen ons krantje weer uit en zorgen dat die bij 10.000 adressen in de bus wordt gedaan. Zie hier voor een link naar het krantje dat deze week verspreid wordt.
  • We maken effectiever gebruik van social media met doelgerichte acties.
  • Er worden meer doelgroepenmailingen verstuurd. Binnen enkele dagen kunnen wij mailingen versturen naar door ons geselecteerde bedrijven. Hierdoor kunnen we uiterst kosteneffectief en doelgericht mailingen versturen.

Lees het hele bericht over de kwartaalcijfer van Q1 2024 op:
kwartaalrapportage_business_2024q1.pdf (nvm.nl)

Menu