Nieuws /

Steeds minder makelaars zijn aangesloten bij de NVM.

Steeds minder makelaars zijn aangesloten bij de NVM, steeds meer concurrenten in de markt zonder vastgoedervaring of een vastgoedopleiding.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM was jaren lang de organisatie voor de professionele makelaars. Voor vele tientallen jaren hebben zij de standaarden in de makelaardij neergezet, Funda en Funda in business ontwikkeld, maar ook de vastgoeddatabases en het bijbehorend onderzoek georganiseerd. Helaas lijkt daar nu verandering in te komen.

Steeds meer zien we dat makelaarskantoren de NVM verlaten of dat de medewerkers van de bedrijfsmakelaars geen opleiding genoten hebben. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat makelaarskantoren, die niet aangesloten zijn bij de NVM, allemaal slecht zijn, of dat iemand zonder opleiding van niets weet. Toch is het jammer want het maakt het beeld voor de consument er niet duidelijker op.

In ’t Gooi lijkt dat nog mee te vallen. Dat is altijd een NVM-bolwerk geweest. In een plaats als Almere is nu al circa de helft van de kantoren niet aangesloten bij de NVM. Wij zijn wel aangesloten bij de NVM en een trots en actief lid. Wij staan voor de kwaliteit die de NVM uit wil stralen en denken er niet over deze te verlaten

Menu