Nieuws /

Uw bank vraagt u om een taxatie, moet u zich zorgen maken?

De reactie van banken op een crisis is niet altijd even prettig. Om het in perspectief te zetten; Leonard doet 2 taxaties per week, een full time taxateur doet er 4 per week, december 2018 hadden wij meer dan 50 taxatieopdrachten. Destijds zeer welkom overigens. We merken dat enkele banken nu al de deuren sluiten voor bepaalde categorieën van vastgoed en klanten.

Volgende stap is dat ze proberen te komen tot een risico-inventarisatie van hun bestaande klanten waarbij ook de waarde van het onderpand beoordeeld wordt. Goede kans derhalve dat u een taxateur in de komende maanden nodig heeft. Wij zouden u hierbij graag van dienst zijn.

De verwachting is dat de rente langdurig laag blijft. Dat betekent misschien ook dat de prijzen van vastgoed stabiel zullen blijven. De Amterdam School of Real Estate heeft in november 2019 een onderzoek gepubliceerd. Daaruit bleek dat, behoudens voor woningen, de prijzen voor alle categorieën onroerendgoed nog steeds onder de top van 2007 liggen. Met gestegen prijzen van grond en bouwkosten kan het bijna niet zo zijn dat commercieel vastgoed sterk in prijs daalt. Kantoren en bedrijfsruimten zijn in 2014 telkens gestegen in prijs, alleen winkels blijven dalen. Het kan dus wel eens meevallen….

Bron: ASRE

Meer informatie of u wilt een vrijblijvend advies, neem dan contact met ons op.

Menu