Nieuws /

Wat kunnen wij in deze crisis voor onze opdrachtgevers doen?

Op dit moment zit Nederland in een ongekende crisis. Ongekend met name vanwege de aard. Het komt bovendien op een moment dat we feitelijk nog niet hersteld zijn van de crisis van 2008. Het herstel van die crisis is immers vooral aangedreven door het maken van schulden en we zijn nog niet eens begonnen met het afbetalen daarvan. Niemand lijkt te overzien hoe groot de impact kan zijn, laat staat wat de gevolgen zijn voor de individu.

In onze praktijk zien we heel kort het volgende:

  • Op dit moment draait onze woningmakelaardij op volle toeren. Er zijn veel bezichtigingen en er worden veel huizen in verkoop gegeven. Het resulteert ook in veel transacties, ook afgelopen week.
  • De bedrijfsmakelaardij heeft in het eerste kwartaal een hele goede omzet gehaald en ook april lijkt een goede maand te worden echter:
    • Er zijn de  afgelopen twee weken minder bezichtigingen, maar de bezichtigingen die we hebben zijn wel veel serieuzer. Nog meer dan men al deed, gaat men zich op het internet oriënteren en komt alleen bezichtigen als men tot zaken wil komen.
    • We krijgen veel signalen dat huurders het moeilijk hebben. De branches zijn voorspelbaar natuurlijk. We kunnen dus verwachten dat er meer objecten op de markt zullen komen.

Minder gegadigden, meer objecten; de markt wordt uitdagender. We zullen er harder tegen aan moeten gaan. Gezien de ontwikkeling dat men zich meer op het internet oriënteert is dat voor ons het speerpunt. Afgelopen jaren hebben we daarin al veel geïnvesteerd, we zullen verder moeten. 

  • Waar dat mogelijk is willen we video’s toevoegen. De praktijk is dat de professioneel gemaakt foto-video’s slecht bekeken worden. De korte filmpjes die we zelf maken wel. Komende tijd gaan we dat snel invoeren. De apparatuur en kennis en know how hebben we, het is een kwestie van doen.
  • We hebben de mogelijkheid ook virtuele rondleidingen te maken. Dan kan men zelf door het pand lopen, maar heeft wel een speciale bril nodig. Echter: zo lang die brillen niet breed voor handen zijn, denken we niet dat dit snel gemeengoed wordt.
  • Fundainbusiness biedt tegenwoordig goede, nieuwe mogelijkheden om uw pand doelgerichter en breder in de markt te zetten. Veel makelaars zijn daar nog niet mee bekend en daarmee kunnen wij ons voordeel doen door hierin voorop te lopen.

Heeft u wensen of vragen waar wij u mee kunnen helpen, dan horen wij dat uiteraard graag!

Menu