De kwestie

In 2018 vroeg de eigenaar van het bedrijfspand aan de Energiestraat 9 ons te helpen bij de verhuur van het pand. Op de begane grond zat een fitnessruimte van 1100 m² en de ruimte was ook als zodanig ingericht met sanitaire voorzieningen. In die begane grond hadden we veel vertrouwen. De eerste verdieping baarde ons iets meer zorgen. De 550 m² stond leeg, was hokkerig, stoffig en muf. Je liep zo een kantoorruimte uit de jaren zestig in.

Het plan

De bestemming van fitness (leisure) was en is uniek en komt weinig voor. De eerste gedachte was om deze verdieping te gebruiken en ook de verdieping als fitnessruimte te verhuren. Dat zou een beter rendement opleveren. Er werd een bouwtekening, begroting en artist’s impression gemaakt. Hierop was te zien hoe de nieuwe trap midden in het pand de verbinding met de open bovenruimte maakte.

Marktbewerking

Er werd een bord voor het pand gezet en een aanmelding op Funda gedaan. Uiteraard was alles gericht op leisure. Verder boden we het pand aan bij alle grote fitnessketens. We mailden en belden iedereen in ons netwerk met de vraag om kandidaten aan te dragen. In eerste instantie leken die geïnteresseerd. Het was niet de prijs, niet het gebouw, maar de locatie die hen telkens deed afhaken. Marktonderzoek van deze ketens liet namelijk zien dat de markt onvoldoende groot was voor een dergelijke ruimte.

Tijd voor een nieuw plan

Ten tijde van deze verhuur hadden we ook de voormalige Volvoshowroom en werkplaats van 1600 m² aan de overzijde in de verhuur en een showroom aan de Energiestraat 6 (nu My California). Deze werden aangeboden vanaf 400 m² en juist voor ruimtes van die afmetingen was heel veel belangstelling. Dit bevestigde dat de begane grond ons geen problemen zou geven. Maar wat met die verdieping?

Alles uit de kast

We realiseerden ons dat we alles uit de kast zouden moeten halen om de verdieping als kantoor te kunnen verhuren. De beste kantoorruimte van Naarden hebben wij verhuurd op de Amsterdamsestraatweg 9. Daar zijn wij gaan kijken met de eigenaar en het was gelijk raak. Dit was wat hij wilde: 5 industrieel vormgegeven kantoorunits die indruk maken. Keer op keer werden ze goed verhuurd. Zo’n look lijkt eenvoudig, maar hoe creëer je die?

Gelukkig werken we samen met een goede partner

We hebben eerst onze partner René Drabbe van Leeghalen.nl gevraagd de ruimte leeg te halen. Daarna hebben we het afbouwbedrijf Trovium een plattegrond laten maken en een plan laten schrijven, voorzien van begroting. Zij waren ook betrokken bij het project aan de Amsterdamsestraatweg. Op basis daarvan hebben wij een artist’s impression door onze vrienden van Soomedia laten maken en de huurprijs bepaald.

Ronde 2

We gingen er de markt mee op en het was direct raak. Een goede huurder die bereid was zich te binden voor een langere periode en ons en de eigenaar het vertrouwen gaf om het voor hen in orde te maken. We hadden maar 5 weken tot aan de oplevering. Maar gelukt! Petje af voor Trovium die dit voor elkaar kreeg.

Tijd om ons te richten op de begane grond

Ook daar was het direct raak. We hebben een aantal stevige mailings de deur uitgedaan en vrijwel direct hadden we 4 goede kandidaten: een tegelcentrum, een keukencentrum, een fitnesscentrum en een groothandel in loodgietersbenodigheden. De laatste twee zijn het geworden. ‘Warmteservice’ opent zijn deuren aan de linkerzijde en regelt met ontzettend veel professionaliteit zijn eigen verbouwing. Aan de andere zijde komt Oldskool Gym 45+. Twee dames die met heel veel ondersteuning uit hun omgeving zelf het pand afbouwen en schilderen en zelf achter de balie gaan staan.

Zonder ons netwerk, fantastische opdrachtgever en partners hadden we dit resultaat nooit bereikt. We danken voor het vertrouwen dat ze ons gegeven hebben en hopen nog vele jaren met hen samen te werken.

Menu