Nieuws /

Hoe bereken ik de huurprijs van een bedrijfsruimte?

Wilt u een bedrijfsruimte of winkelpand verhuren of gaat u zelf huren? En vindt u het lastig om de huurprijs van deze bedrijfsruimte of winkelruimte te berekenen? Op deze website geven we 6 waardevolle tips. Het berekenen van de juiste huurprijs voor een bedrijfsruimte of winkelruimte is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de locatie, de grootte en de staat van de bedrijfsruimte, voorzieningen in en rond de bedrijfsruimte én natuurlijk telt ook de marktvraag mee.

1. De locatie is bepalend in de huurprijsberekening

Net als bij woningen is de locatie van de bedrijfsruimte een belangrijke factor bij het bepalen van de huurprijs. Bedrijfsruimtes in drukke, commerciële gebieden of locaties met veel passanten hebben over het algemeen hogere huurprijzen. Maar ook op bedrijventerreinen met uitgebreid parkmanagement, hoogwaardige bedrijven en een goed imago liggen de huurprijzen hoger. Ons advies is: bezoek de locatie en ga in gesprek met de ondernemers die er al gevestigd zijn.

2. Neem de staat en grootte van het pand mee in het berekenen van de huurprijs

De oppervlakte en indeling van de bedrijfsruimte zijn belangrijk. Grotere ruimtes en ruimtes met een efficiënte indeling kunnen doorgaans een hogere huurprijs rechtvaardigen. Daarentegen zijn kleinere bedrijfsruimten vaak sneller en dus makkelijker te verhuren. Kijk daarbij naar het duurzaamheidsaspect. Een kantoorgebouw moet minimaal energielabel C hebben. Voldoet het gebouw niet aan de eisen? Dan moet u eerst verduurzamingsmaatregelen treffen voordat u het als kantoor kunt gebruiken of verhuren.

3. Als de faciliteiten goed zijn, mag de huurprijs hoger zijn

Is er voldoende parkeergelegenheid voor het pand en is er een kantine of keuken aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden? En hoe zit het met beveiligingssystemen, airconditioning, toegankelijkheid voor gehandicapten, enzovoort? En ook niet onbelangrijk, hoe hoogwaardig is de afwerking? Al dit soort zaken zijn van belang voor het berekenen van de huurprijs.

4. Gedegen marktonderzoek helpt bij het berekenen van de huurprijs

Voor hoeveel euro per vierkante meter worden bedrijfspanden of winkelruimten in de directe omgeving verhuurd? Hoe groot zijn deze panden en wat is de staat? En wat ook heel belangrijk is, hoe populair is de locatie? Raadpleeg websites als Funda Zakelijk of vraag Siewe Zakelijk om advies. Noteer uw bevindingen, analyseer de gegevens of laat dit doen door een professional en trek vervolgens een conclusie.

5. De duur van de huurovereenkomst bepaalt de huurprijs ook

Gaat het om een kortlopende of langlopende huurovereenkomst? Dit heeft invloed op de huurprijs. Gaat u een pand huren, dan kan het heel gunstig zijn als de huurprijs voor lange tijd vastligt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Aan de andere kant kan het aangaan van een huurovereenkomst voor langere tijd ook een risico zijn, als het onverhoopt niet goed gaat met de zaken. Bovenal, wees realistisch: verwacht niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het meestal ook zo.

6. Tot slot, raadpleeg een professional om u te helpen bij berekenen van de huurprijs

Of u nu wilt gaan huren of zelf een pand gaat verhuren. Siewe Zakelijk kan voor u een huurprijsberekening maken. Wij helpen klanten al jaren bij het bepalen van een redelijke huurprijs op basis van markttrends en lokale kennis. U bereikt ons via 036-3030994 of 06-85887711.

We zetten onze tips voor het berekenen van een huurprijs nog even voor u rij:

  1. Bepaal wat de locatie waard is.
  2. Neem de staat en grootte van het pand mee in het berekenen van de huurprijs.
  3. Hoe zit het met de faciliteiten in en rond het pand?
  4. Doe marktonderzoek.
  5. Neem de duur van de huur mee in de huurprijsberekening.
  6. Raadpleeg een professional als Siewe om u te helpen bij het berekenen van de huurprijs.
Menu